Hakkında herşey yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı nedir ve ne kâre yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sahip olmak karınin kullanılan bir kapıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin fen ve vesair özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut özge bir acil durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak bileğildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı katıya kapanmaktadır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında bazı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın Bapsı temel amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır istanbul Yangın kapısı fiyatları ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Alelumum maden yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Yangın Kapısı kızılırken ilgi etmeniz müstelzim en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim cepheımızdan üretilen baplar üzere birinci sınıf ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Report this wiki page